29.06.2016 12:07

Newcastle haalt goalie, vertrek van Krul lonkt

De voetbaltoekomst van doelman Tim Krul ligt volledig open nadat Newcastle United een nieuwe sluitpost heeft aangetrokken. De degradant legde de Belg Matz Sels voor vijf jaar vast. De 24-jarige Sels komt over van KAA Gent.

De sluitpost stond sinds 2014 onder contract bij die club, daarvoor verdedigde hij de clubkleuren van Lierse SK. Hij staat op bijna 125 wedstrijden in de Eerste Klasse van België, maar moet nog wachten op zijn debuut bij het nationale elftal. "Ik ben blij met mijn overstap, ik ben erg gelukkig dat ik hier ben. In België is Newcastle United echt een grote club, daarom heb ik voor deze club gekozen", vertelt Sels op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

"Toen Newcastle United met me sprak en ik ook het gesprek aanging met de trainer, was het een makkelijke keuze voor mij." Sels, die afgelopen seizoen tot beste doelman in België werd verkozen (foto), wordt een directe concurrent van Krul. De Nederlander zit al sinds 2005 bij de club, maar beschikt over een contract dat na het komende seizoen afloopt, waardoor een transfer nadert.

Een langer verblijf in de Premier League lonkt, maar er is verder nog weinig bekend over de toekomst van Krul, die geblesseerd moest toekijken hoe Newcastle United afgelopen seizoen degradeerde van het hoogste voetbalniveau in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner