08.09.2016 21:15

FC Volendam greep naast Mühren en Veerman

Henk Veerman bedankt de toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion na de competitiewedstrijd tegen NAC Breda. (04-04-2015)
Henk Veerman bedankt de toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion na de competitiewedstrijd tegen NAC Breda. (04-04-2015)

FC Volendam heeft deze zomer geprobeerd om Henk Veerman en Robert Mühren terug te halen naar het Kras Stadion. Beide spelers zagen een transfer naar de Jupiler League niet zitten en bedankten voor de eer.

Veerman krijgt bij sc Heerenveen nauwelijks speeltijd onder Jurgen Streppel en Robert Mühren liet onlangs zijn contract bij AZ ontbinden. Robert Molenaar, trainer van FC Volendam, had beide spelers graag aan zijn selectie toe willen voegen. "Het klopt dat we geïnformeerd hebben naar Henk Veerman en Robert Mühren", zegt de oefenmeester in Voetbal International. "Niet alleen omdat zij echte Volendammers zijn, maar omdat zij kwaliteit kunnen leveren en aangaven te willen vertrekken bij hun eigen club."

Volendam greep echter naast de komst van beide spelers. "Zij hebben de kwaliteit voor de Eredivisie en ik snap dan ook dat ze nog niet terug naar de Jupiler League wilden", vervolgt Molenaar. "Zij hebben recht op hun eigen ambities. Misschien lukt het in de toekomst, al zitten wij niet te wachten op spelers die hier komen uitballen. Wij hebben ambitie."

De ploeg van Molenaar is bezig met een uitstekende competitiestart in de Jupiler League. De Volendammers staan na vijf wedstrijden op tien punten. De achterstand op koploper Jong PSV bedraagt slechts drie punten. Volendam staat op een vierde plaats, net achter VVV-Venlo en Jong Ajax. Vrijdag neemt 'het andere Oranje' het op tegen VVV. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner