28.09.2016 15:15

PSV staat al met 1-0 voor tegen FK Rostov

De spelers van PSV vieren het doelpunt van Luciano Narsingh (m.) tegen Excelsior. (24-09-2016)

PSV heeft woensdagavond een psychologisch voordeel tijdens het Champions League-duel met FK Rostov. Woensdagmiddag wist de A1 van de Eindhovenaren namelijk een ruime overwinning op de leeftijdsgenoten van FK Rostov te boeken.

De ploeg van PSV-trainer Geert Brusselers wist maar liefst met 6-0 te winnen van FK Rostov. Na een half uur spelen hadden de Eindhovenaren al een 4-0 voorsprong te pakken. Dante Rigo, die dit seizoen al bij de hoofdmacht van PSV op de bank mocht zitten, scoorde al na zeven minuten. Vier minuten later verdubbelde de Belgische middenvelder vanaf de strafschop de voorsprong.

Een doelpunt van aanvaller Lennerd Daneels en een eigen goal van de Russische verdediger Maxim Sukhomlinov zorgde voor een 0-4 ruststand in Rusland. Na rust kwamen de Eindhovenaren sterk uit de kleedkamer, want de Italiaanse spits Gianluca Scamacca had slechts vier minuten nodig om de 0-5 op het scorebord te zetten. Het werd uiteindelijk 0-6 voor PSV na opnieuw een eigen doelpunt van FK Rostov. Danil Sviridov kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam.