15.10.2016 11:05

SC Cambuur en Maas per direct uit elkaar

Rob Maas staat er ietwat verloren bij als zijn SC Cambuur een 1-0 voorsprong weggeeft tegen FC Den Bosch. (14-10-2016)
Rob Maas staat er ietwat verloren bij als zijn SC Cambuur een 1-0 voorsprong weggeeft tegen FC Den Bosch. (14-10-2016)

Rob Maas is per direct geen trainer meer van SC Cambuur. De eindverantwoordelijke in Leeuwarden had het vertrouwen niet meer van de directie, nadat hij al vijf keer verloor in de eerste tien competitiewedstrijden. Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot nemen tijdelijk de honneurs waar bij de club uit de Jupiler League.

SC Cambuur degradeerde vorig seizoen als hekkensluiter uit de Eredivisie, maar kon op een niveau lager ook geen potten breken. Met Maas, die de naar Jong Ajax vertrokken Marcel Keizer opvolgde, werd het voetbal er in Friesland niet beter op. De eerste wedstrijd van het seizoen ging verloren tegen VVV-Venlo, terwijl ook Jong PSV niet werd verslagen. In de derde speelronde werd de eerste overwinning geboekt, maar de 1-0 tegen FC Dordrecht overtuigde weinig mensen.

Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen, is op de clubwebsite van SC Cambuur hard. "Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als RvC en Directie hebben we er na meerdere evaluaties  geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren."

Technisch directeur Henry van der Vegt heeft bij de directie aangegeven dat zijn positie ook beschikbaar is. Hierdoor moet SC Cambuur snel op zoek naar een trainer en directeur.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner