12.11.2016 14:46

Januzaj hoopt op rentree bij de Rode Duivels

Adnan Januzaj (l.) vecht een duel uit in de wedstrijd tussen Sunderland en Middlesbrough. (21-08-2016)
Adnan Januzaj (l.) vecht een duel uit in de wedstrijd tussen Sunderland en Middlesbrough. (21-08-2016)

Adnan Januzaj beleefde een uitzonderlijke doorbraak bij Manchester United. De 21-jarige middenvelder maakte al in september 2013 zijn debuut voor de Engelse topclub, maar is drie jaar later van de radar verdwenen. De Belg hoopt met zijn land naar het WK van 2018 te mogen.

Januzaj speelde vorig seizoen maar vijf duels in de hoofdmacht van Manchester United en is dit seizoen verhuurd aan Sunderland. Bij die club hoopt hij weer in beeld te komen van de Belgische bondscoach Roberto Martínez. "Ik ontken niet dat het WK in Rusland met België een ambitie is van mij. Eden Hazard is een goede vriend van mij. Ik bekijk zijn wedstrijden om een betere voetballer te worden. Ik moet de draad weer oppikken, ik heb geen tijd meer te verliezen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

De middenvelder heeft begrip voor mensen die twijfelen of hij daadwerkelijk goed genoeg is voor de absolute top. "Ik snap dat men ongeduldig is. Maar wees gerust, ik ga er alles aan doen om de mensen die niet geloofden in mij, of nog steeds niet geloven in mij, op hun plaats te zetten. Iedereen vergeet dat ik nog máár 21 jaar ben", benadrukt Januzaj. De middenvelder speelde dit seizoen al zeven wedstrijden in de Premier League, maar kwam daarin nog niet tot scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner