27.11.2016 19:33

Fenerbahçe verkleint achterstand dankzij Sow

Fenerbahçe is na een slechte seizoensstart weer terug in de race om de Turkse voetbaltitel. Het elftal van trainer Dick Advocaat won een week na de zege op rivaal Galatasaray (2-0) zondag ook de uitwedstrijd tegen Rizespor: 1-5. Fenerbahçe profiteerde daarmee van het gelijkspel van koploper Medipol Başakşehir F.K bij nummer twee Beşiktaş van zaterdag (1-1).

Mohamed Yaakoubi bracht Rizespor na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Toen was het de beurt aan Moussa Sow. De aanvaller uit Senegal scoorde drie keer voor de uitclub, in de 27e, de 32e en de 45e minuut. De vierde treffer van Fenerbahçe kwam halverwege de tweede helft op naam van Aatif Chahechouhe. In blessuretijd maakte Ismail Koybasi de 1-5.

Robin van Persie, die vorige week beide doelpunten tegen Galatasaray voor zijn rekening nam, deed zondag de hele wedstrijd mee en kreeg in de slotfase een gele kaart. Fenerbahçe staat derde met nu nog zes punten achterstand op Basaksehir.