03.01.2017 21:41

Go Ahead waagt poging bij oogappel van Klopp

Go Ahead Eagles heeft opnieuw een versterking op het oog. De hekkensluiter van de Eredivisie wil zich versterken met een toptalent van Liverpool. Het gaat om de negentienjarige middenvelder Pedro Chirivella.

De ploeg van trainer Hans de Koning haalde eerder al Elvis Manu (Brighton & Hove Albion) en Daniel Crowley (Arsenal) op huurbasis binnen voor de tweede seizoenshelft. Chirivella is het nieuwste transfertarget van de club uit Deventer, meldt The Liverpool Echo. De controlerende middenvelder uit Spanje komt niet aan spelen toe in de hoofdmacht van Liverpool. Go Ahead biedt hem de kans om ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Technisch directeur Dennis Bekking heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat een huurovereenkomst nog lang niet rond is. Chirivella speelt sinds de zomer van 2013 bij Liverpool, dat hem overnam van Valencia CF. Jürgen Klopp is naar verluidt zeer gecharmeerd van de Spaanse middenvelder, maar vindt hem nog te licht voor de Premier League. In oktober maakte Chirivella zijn debuut in de Europa League: tegen Girondins Bordeaux kwam hij als invaller in het veld. De controleur speelde tot op heden één duel in de hoogste Engelse divisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner