24.01.2017 17:09

Ten Hag: "Wij hebben geen geld voor Veerman"

Arber Zeneli (r.) maakt aan het begin van de verlenging de belangrijke 3-1 en beslist namens sc Heerenveen het bekerduel met De Graafschap. (20-09-2016)
Arber Zeneli (r.) maakt aan het begin van de verlenging de belangrijke 3-1 en beslist namens sc Heerenveen het bekerduel met De Graafschap. (20-09-2016)

Erik ten Hag wil niets kwijt over de vermeende interesse van Heracles Almelo in Kristoffer Peterson. De Almeloërs zouden de aanvaller de rest van het seizoen willen huren, maar de oefenmeester van FC Utrecht weigert daarop te reageren.

"Als wij mededelingen hebben over transfers, zullen we dat melden", is de korte reactie van Ten Hag bij RTV Utrecht op de geruchten. Peterson moet het dit seizoen doen met een rol als reserve bij de Domstedelingen, maar was vorig weekend van grote waarde voor de club. In het duel met Sparta Rotterdam (1-2) schoot de Zweedse aanvaller de ploeg van Ten Hag in extremis naar de drie punten. De 22-jarige Peterson heeft desondanks aangegeven meer aan spelen toe te willen komen.

FC Utrecht zelf zou naar verluidt belangstelling hebben voor Henk Veerman, die bij sc Heerenveen vooral als pinchhitter wordt gebruikt. Ten Hag moest tegen Ajax (0-1) noodgedwongen een beroep doen op verdediger Menno Koch als stormram. De oefenmeester is duidelijk over de mogelijke komst van Veerman. "Wij hebben Koch gehaald omdat hij een centrumverdediger is die veel scoort uit dode spelmomenten. Voor Veerman hebben wij geen geld, ook niet als Peterson zou worden verhuurd", aldus Ten Hag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner