03.05.2017 08:50

Update: Lacazette waarschijnlijk niet inzetbaar

Alexandre Lacazette is dinsdagochtend toch in het vliegtuig naar Amsterdam gestapt. De Franse spits kampt met een hamstringblessure en leek de heenwedstrijd in de Amsterdam ArenA te moeten missen.

Lacazette viel op 20 april tijdens het Europa League-duel met Beşiktaş (2-1 nederlaag, 6-7 winst na strafschoppen) geblesseerd uit en moest de competitiewedstrijd tegen koploper AS Monaco (2-1 nederlaag) missen en ook afgelopen weekend tegen Angers SCO (2-1 winst) was hij er niet bij. Dat Lacazette alsnog op het vliegtuig naar Amsterdam is gestapt komt als een verrassing, want Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas hield geen rekening met Lacazette in Amsterdam. "We hopen dat hij speelklaar zal zijn voor de return", aldus de voorzitter onlangs tegenover L'Équipe.

Naast Lacazette reist ook Corentin Tolisso af naar Nederland. De middenvelder moest tegen Angers SCO het veld via een brancard verlaten na een stevige overtreding van Mateo Pavlović, die overigens met rood werd bestraft. De blessure van Tolisso valt echter mee en ook de middenvelder reist met Olympique Lyon af naar Amsterdam.

Update: 03-05-2017, 08.50u
Alexandre Lacazette mist woensdagavond zo goed als zeker de uitwedstrijd van Olympique Lyon tegen Ajax in de halve finale van de Europa League. "Het is niet waarschijnlijk dat hij al meedoet", zei trainer Bruno Génésio woensdag over zijn topscorer. "Maar ik vond het belangrijk voor de ploeg om hem toch mee te nemen naar Amsterdam."

Lacazette is bijna hersteld van een hamstringblessure en richt zich op de return van volgende week met de nummer twee van de Eredivisie. Trainer Génésio kan woensdag wel een beroep doen op Corentin Tolisso. De belangrijke middenvelder viel vrijdag tegen Angers uit met een enkelblessure maar is weer inzetbaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner