21.05.2017 12:59

Lacazette persoonlijk rond met Atlético Madrid

Als de FIFA geen roet in het eten gooit, is Alexandre Lacazette volgend seizoen speler van Atlético Madrid. De clubpresident van Olympique Lyon heeft bevestigd dat de Franse spits een persoonlijk akkoord bereikte met de Spanjaarden.

Atlético Madrid staat bekend om zijn topspitsen. In het verleden speelden onder anderen Radamel Falcao, Diego Costa, Fernando Torres, Kun Agüero en Diego Forlán voor de club. Jean Michel Aulas van Olympique Lyon is overduidelijk in een interview met L'Equipe. "Alex heeft een mondeling akkoord met de club, maar er is nog geen zekerheid", doelt de president op de transferban waar Atlético Madrid momenteel tegen vecht. De FIFA wil de Spaanse grootmacht, samen met Real Madrid, straffen omdat het minderjarige spelers te vroeg benaderde met een contractvoorstel.

Atlético Madrid hoopt via het aanvechten van de straf dat het de komende zomer in ieder geval nog spelers mag binnenhalen. Lacazette heeft inmiddels zijn zinnen gezet op de Spaanse club. "We hebben het verzoek van Alex om alleen met deze club te praten ingewilligd. Aan de andere kant, deze transfer komt tot stand op onze voorwaarden."

Naar verluidt wil Olympique Lyon minimaal 60 miljoen euro ontvangen voor de spits, die in de laatste speelronde van dit seizoen zijn honderdste competitiedoelpunt maakte voor Olympique Lyon. De Franse ploeg werd dit seizoen in de halve finale van de Europa League uitgeschakeld door Ajax. Lacazette scoorde in de thuiswedstrijd twee keer, maar dat was niet voldoende om de Ajacieden over twee duels te verslaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner