10.06.2017 13:21

Andorra wint na 13 jaar weer in kwalificatie

Een legendarische avond was de vrijdagavond voor voetbaldwergstaat Andorra. Die ploeg won in de WK-kwalificatie van Hongarije: 1-0. De laatste en eerste zege dateert al van 13 jaar geleden.

Andorra draait een verrassend goede kwalificatie in groep B. In maart 2017 werd na 12 jaar het eerste punt gepakt. De Faroer Eilanden werd op 0-0 gehouden, waarmee het eerste punt van de kwalificatie een zekerheid was. Na de zege op Hongarije komt Andorra op 4 punten en daarmee staat het zelfs boven Letland in de groep.

De historische zege kwam tot stand dankzij een kopbal van Marc Rebés na een half uur spelen. In het vervolg van de wedstrijd leunde de ploeg van bondscoach Koldo Álvarez achterover en speelde het de wedstrijd uit. Na 90 minuten voetballen wist het maar 44 succesvolle passes te versturen, maar trok het wel de zege over de streep. "Toen ik de bal raakte, wist ik dat het een geweldige goal zou worden. Het is een enorm feest in de kleedkamer", zei de matchwinner na afloop.

De eerste zege sinds 13 oktober 2004 werd een feit. Macedonië werd toen in het Camp d’Esports d’Aixovall (capaciteit van 1800) verslagen met 1-0. Vervolgens gingen 66 kwalificatiewedstrijden op rij voorbij waarin Andorra niet wist te winnen. De nummer 186 van de FIFA-ranking wist vervolgens te winnen van de nummer 33 (Hongarije staat 2 plaatsen onder Nederland) en beëindigde de lange reeks.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner