06.04.2019 20:21

Bayern pakt voor het eerst dit seizoen koppositie

De topper in Duitsland tussen FC Bayern München en Borussia Dortmund is geëindigd in een zege voor de Rekordmeister. Het werd 5-0 in de Allianz Arena, waardoor de club van de geblesseerde Arjen Robben terug is aan kop in Duitsland.

Heel het seizoen lang stond Dortmund aan kop. De geelzwarten maakten in de beginfase van het seizoen indruk en Bayern München liet juist steken vallen. De laatste weken is het juist omgekeerd. Dat bleek ook uit het duel in Beieren en in de uiteindelijke stand na afloop. Na 28 duels heeft Bayern nu 64 punten, eentje meer dan de voormalig koploper van de Duitse competitie.


 Lees ook: Vardy Party: spits troeft Lineker af in all-time lijst 


De openingsgoal was van verdediger Mats Hummels, maar de tweede treffer kreeg een gouden randje in de geschiedenis van de competitie. Spits Robert Lewandowski, die tegen zijn oude club speelde, tekende voor zijn tweehonderdste treffer in de Bundesliga. Daar had hij 284 optredens voor nodig. Alleen de legendarische aanvaller Gerd Müller had minder duels nodig om aan dat aantal te komen: 234. Daarnaast schreef de Pool geschiedenis door voor de vijfde keer op rij te scoren tegen zijn voormalige club. Geen speler kreeg dat eerder voor elkaar. In de slotfase tekende hij ook nog voor nummer 201.

Het duel liep zelfs uit in een enorme oorwassing voor de ploeg van Lucien Favre. Al bij rust stond er maar liefst 4-0 op het scorebord. Ook Javi Martinez en Serge Gnabry waren trefzeker. Het zorgde ervoor dat hun club vervolgens een eenvoudige avond tegemoet ging. Als het de koppositie tot het eind van het seizoen vast weet te houden, verovert de nieuwe koploper voor de 29e keer in de clubhistorie de landstitel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner