22.09.2019 10:34

Muur van FC Groningen sterkst van de hele Eredivisie

Het aantal tegendoelpunten van FC Groningen is niet bijster laag (7), maar het aantal schoten op doel dat de ploeg incasseerde is dat wel. Geen club in de Eredivisie kreeg minder doelpogingen gevuurd.

Zaterdagavond kreeg de ploeg van trainer Danny Buijs maar vijf schoten van PEC Zwolle tegen. Dat is in lijn met eerdere duels, waarin het ook maar een handvol doelpogingen tegen kreeg. In zes wedstrijden schoten de tegenstanders gezamenlijk maar 41 keer richting het doel van Sergio Padt.

Toch hield de doelman tegen PEC Zwolle pas voor de tweede keer de nul dit seizoen. De defensie van de Groningers had alleen nog eerder succes op bezoek bij AZ (0-0). FC Twente, Heracles Almelo en VVV-Venlo wisten ondanks hun geringe kansen wel te winnen.

Het probleem van FC Groningen ligt dan ook niet in de achterhoede, maar voorin. De ploeg maakte de minste goals van de gehele Eredivisie, zes in totaal. Ajdin Hrustić maakte met drie doelpunten de helft van de gehele productie. Aan de andere kant van het veld incasseerden maar vier ploegen incasseerden minder tegendoelpunten dan de Groningers. Alleen Feyenoord, AZ, PSV en Ajax hadden de zaakjes beter op orde, maar die speelden allen nog wel een wedstrijd minder.

Ajax-plagerijtjes
Op de zaterdagavond stonden er nog vier duels op het programma in de Eredivisie, waarin de statistieken op opmerkelijke wijze aan Ajax gelinkt konden worden. Sparta Rotterdam haalde flink uit tegen RKC Waalwijk: 4-0. Voor de Spartanen was het voor het eerst in elf jaar dat er met een marge van vier doelpunten verschil werd gewonnen in de Eredivisie. In het seizoen 2008/2009 werd Ajax met gelijke cijfers vernederd op Het Kasteel.

In het duel tegen RKC opende Bryan Smeets de score. De aanvoerder van Sparta maakte zijn eerste goal in de Eredivisie sinds 1231 dagen. In mei 2016 hield hij Ajax van de landstitel af door namens De Graafschap de gelijkmaker aan te tekenen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner