09.02.2014 07:38

Atlético Madrid raakt koppositie kwijt

Atlético Madrid heeft zaterdagavond de koppositie over moeten dragen aan stadgenoot Real. Op bezoek bij laagvlieger UD Almería leed Atlético een onvoorziene nederlaag: 2-0. Eerder op de avond had Real al met 4-2 gewonnen van Villarreal.

Verza kopte 10 minuten voor tijd de 1-0 achter doelman Daniel Aranzubia. De keeper moest een paar minuten later zelfs met een rode kaart van het veld toen hij Jonathan vasthield in zijn eigen strafschopgebied. De toegekende penalty werd vervolgens verzilverd door wederom Verza.

Atlético blijft door de nederlaag steken op 57 punten uit 23 duels, net als Real. 'De Koninklijke' heeft echter een beter doelsaldo en is daarom in ieder geval voor één dag koploper. FC Barcelona kan die koppositie zondagavond echter weer overnemen als de Catalanen weten te winnen bij Sevilla.