07.06.2015 22:34

Barcelona neemt Aleix Vidal over van Sevilla

FC Barcelona heeft de eerste aanwinst van het nieuwe seizoen binnen. De ploeg neemt, als de medische keuring goed verloopt, Aleix Vidal over van Sevilla. De Spaanse flankspeler tekent een contract tot 2020 in Catalonië.

Dit melden beide clubs via de social media op de zondagavond. Vidal sluit bij Sevilla op een positieve wijze af, aangezien de Spaanse ploeg dit seizoen de Europa League won. De Spanjaard brak dit jaar pas echt door in de Primera División en beschikte bij Sevilla nog een contract dat doorliep tot medio 2019.

Vidal maakte dit seizoen vooral indruk in de halve finale van de Europa League, waar de middenvelder annex aanvaller tegen Fiorentina goed was voor twee doelpunten en één assist. Vidal speelde nog geen zeventig wedstrijden op het hoogste niveau in Spanje en speelde drie seizoenen geleden nog in de Segunda División.

Omdat FC Barcelona nog steeds een transferverbod heeft, mag Vidal geen officiële wedstrijden voor de Catalanen spelen tot aan de volgende winterstop. FC Barcelona kreeg dit transferverbod omdat de club het transferreglement overtrad. De kersverse winnaar van de Champions League sjoemelde met het vastleggen en registreren van buitenlandse spelers onder de achttien jaar. Op 1 januari 2016 wordt dit verbod opgeheven en kan de club dus weer spelers aantrekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner