18.06.2015 16:11

"Gesprekken met staf Cambuur gaf doorslag"

Marvin Peersman (r.) krijgt de rode kaart van scheidsrechter Wiedemeijer (l.) tijdens Feyenoord - Dordrecht in de Eredivisie. (22-11-14)
Marvin Peersman (r.) krijgt de rode kaart van scheidsrechter Wiedemeijer (l.) tijdens Feyenoord - Dordrecht in de Eredivisie. (22-11-14)

De technische staf van SC Cambuur heeft Marvin Peersman geholpen naar Friesland te komen. De 24-jarige verdediger kon ook uit andere clubs kiezen.

"Er toonden best wel wat clubs interesse in mij, zowel uit de Eredivisie als uit de Belgische competitie. Het goede gevoel dat ik uiteindelijk aan de gesprekken met de staf van Cambuur overhield, gaf bij mij de doorslag", aldus Peersman op de website van Wasserman, zijn management.

"Ik denk dat ik goed bij deze club pas, zowel qua speelstijl als qua mentaliteit. Iedereen heeft kunnen zien dat Cambuur in de afgelopen twee seizoenen een zeer positieve indruk heeft achtergelaten bij het voetbalpubliek in Nederland. Dan is het natuurlijk heel mooi als zo'n club bij mij terechtkomt. Het is bekend dat het voetbal in Friesland enorm leeft. Cambuur is een echte volksclub met een goede achterban."

Peersman komt over van FC Dordrecht waarmee hij de promotie naar de Eredivisie vierde, maar het afgelopen seizoen ook meteen weer degradeerde. "Ik heb veel vrienden overgehouden aan mijn tijd bij Dordrecht."

"En het was natuurlijk prachtig om met Dordrecht te promoveren naar de Eredivisie. Jammer genoeg was het het afgelopen jaar van onze kant niet goed genoeg om ons te handhaven, maar ik hoop dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Dat verdienen al die mensen die dag en nacht voor de club klaar staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner