19.06.2015 19:20

FC Twente laat verdediger naar Emmen gaan

Pieter Nys (r.) probeert Derre Kwee (l.) van zich af te houden tijdens Jong FC Twente - Sparta. (12-12-2014).
Pieter Nys (r.) probeert Derre Kwee (l.) van zich af te houden tijdens Jong FC Twente - Sparta. (12-12-2014).

FC Emmen heeft defensieve versterking in huis gehaald. De Drentse club uit de Eerste Divisie voegt de twintigjarige verdediger Derre Kwee toe aan de selectie voor volgend seizoen. Hij komt over van FC Twente. 

Kwee heeft 48 wedstrijden met Jong FC Twente achter zijn naam staan en is daarom bekend met de Jupiler League. "Doordat Jong Twente verschillende thuiswedstrijden in Emmen heeft gespeeld, hebben onze trainers hem goed kunnen bekijken", zegt directeur Wim Beekman tegen RTV Drenthe.

"Daarnaast ben ik er ook niet rouwig om dat hij een van de beste vrienden van Cas Peters is. Ik hoop nog steeds dat Peters bijtekent", aldus Beekman. Kwee: "FC Emmen is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een club met ambitie. Bovendien volg ik Cas Peters goed en heb ik regelmatig contact met hem."

"Hij vertelde me dat FC Emmen een mooie, warme club is die hogerop wil en talent de kans biedt hogerop te komen. Door deze woorden was ik snel overtuigd, en zie ik er naar uit om volgend jaar voor Emmen te spelen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner