23.06.2015 11:16

PEC Zwolle versterkt zich met Veldwijk

Lars Veldwijk (l.) duelleert met Tommy Elphick (r.) tijdens het competitieduel Nottingham Forest - AFC Bournemouth. (25-02-2015)
Lars Veldwijk (l.) duelleert met Tommy Elphick (r.) tijdens het competitieduel Nottingham Forest - AFC Bournemouth. (25-02-2015)

Lars Veldwijk is aankomend seizoen spits van PEC Zwolle. De Zwollenaren huren de boomlange aanvaller van Nottingham Forest. Veldwijk had in Engeland weinig perspectief op speeltijd.

Volgens Voetbal International heeft PEC Zwolle ook een optie tot koop bedwongen. Veldwijk speelde afgelopen seizoen elf competitieduels namens Nottingham Forest, maar kwam niet tot scoren in de Engelse Championship. De spits verruilde een jaar geleden Excelsior voor Nottingham Forest. Veldwijk was opgevallen door dertig keer te scoren in de Jupiler League.

"Ik had het beste gevoel bij PEC Zwolle", aldus Veldwijk in gesprek met Voetbal International. "Ik heb een heel prettig gesprek gevoerd met trainer Ron Jans, de ploeg speelt aanvallend voetbal en PEC  Zwolle is uitgegroeid tot een heel stabiele Eredivisie-club." Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met Veldwijk. "Hij is een technisch vaardig aanspeelpunt, kopsterk ook en goed in de zestienmeter. In de Jupiler League heeft hij aangetoond dat hij makkelijk scoort, nu ligt er voor hem een mooie uitdaging om dat ook in de Eredivisie te bewijzen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner