27.06.2015 19:20

Definitief: AZ heeft tweetal officieel binnen

AZ Alkmaar heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. Donderdagochtend zou het twee transfers afronden, namelijk die van Vincent Janssen en die van Gino Coutinho.

Volgens Voetbal International worden beide spelers donderdag medisch gekeurd, waarna de officiële presentatie zal volgen. Dit is het geval wanneer de medische keuring goed verloopt. Vincent Janssen komt over van Almere City FC. Terwijl Gino Coutinho overkomt van SBV Excelsior.

Janssen moet de reservespits worden achter Aron Jóhannsson. De Amerikaan heeft eind juli met de Verenigde Staten interlandverplichtingen terwijl AZ op 30 juli juist voor de Europa League moet spelen. Janssen is de extra back-up, omdat de Alkmaarders naast Jóhannsson alleen nog maar Robert Mühren als spits heeft.

Gino Coutinho wordt ook als back-up gehaald. In principe heeft AZ met Esteban Alvarado een vaste doelman, maar het hoopt met Coutinho de druk op hem te vergroten.

Definitief: AZ heeft tweetal officieel binnen
Doelman Gino Coutinho en Vincent Janssen staan zondag in Alkmaar op het veld voor de eerste training van AZ. De Alkmaarders nemen doelman Coutinho transfervrij over van Excelsior, terwijl de club voor aanvaller Janssen zijn nog een jaar doorlopende contract bij Almere City afkocht. Coutinho tekent zondag, Janssen waarschijnlijk maandag. Dan maakt AZ verdere details over de transfers bekend, stelt de club op de eigen website.

Janssen (21) speelde de laatste twee jaar in Almere. Afgelopen seizoen scoorde de international van Jong Oranje negentien keer voor de nummer tien van de eerste divisie. Daarvoor speelde de Brabander in de jeugd van Feyenoord, NEC en FC Oss.

De 32-jarige Coutinho moet na het transfervrije vertrek van Esteban en Yves de Winter de strijd aangaan met Sergio Rochet en Nick Olij om eerste keeper te worden. Coutinho speelde van 2008 tot 2014 bij ADO Den Haag, waar hij in 2011 onder huidig AZ-trainer John van den Brom Europees voetbal haalde. Coutinho komt uit de jeugd van PSV en speelde daarna kortstondig bij NAC, Vitesse en FC Den Bosch.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner