30.06.2015 19:35

Groningen slaat dubbelslag op transfermarkt

Bryan Linssen wordt begroet door een fan op de eerste training. De buitenspeler van Heracles Almelo lijkt een overstap naar FC Groningen te maken. (29-06-2015)
Bryan Linssen wordt begroet door een fan op de eerste training. De buitenspeler van Heracles Almelo lijkt een overstap naar FC Groningen te maken. (29-06-2015)

Met het aantrekken van Abel Tamata en Bryan Linssen heeft FC Groningen in één keer twee spelers aangetrokken. De Eredivisionist neemt Tamata transfervrij over van PSV en pikt Linssen voor een bedrag van 850.000 euro op bij Heracles Almelo.

Tamata ondertekende een contract tot medio 2017, waarbij er een optie voor een extra jaar is opgenomen in de contractonderhandelingen. Linssen tekende wel meteen voor drie jaar, tot medio 2018. "Met Abel Tamata halen wij een ervaren linksback in huis die ook kan spelen op de rechtsbackpositie. We hebben gemeend te moeten voorzien in een extra bezetting van de positie van linksback. De ervaring van vorig seizoen heeft ons geleerd dat deze positie smal bezet was en wisselend werd ingevuld. Met de komst van Tamata is de selectie in verdedigend opzicht op orde", is technisch manager Peter Jeltema tevreden over zijn aanwinst.

"Wij hebben met het aantrekken van Bryan Linssen dé speler voor de aanvallende linkerflank in huis gehaald. Daarmee is ook de tweede wens voor het versterken van de selectie ingevuld. Vorig jaar heeft Linssen bij Heracles met tien treffers en acht assists bewezen een grote bijdrage te kunnen leveren aan het scorend vermogen", gaat Jeltema verder. FC Groningen laat weten dat het klaar is op de transfermarkt na het aantrekken van deze twee spelers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner