01.07.2015 16:51

Swansea City haalt opvolger Bony in huis

Wilfried Bony is een al half jaar weg bij Swansea City, maar de club uit Wales heeft eindelijk een vervanger in huis gehaald voor de Ivoriaan. Éder komt over van het Portugese Sporting Braga.

De international van Portugal heeft in Swansea een contract voor drie seizoenen getekend. De aanvaller stond drie seizoenen onder contract bij Braga. Daarvoor was hij actief namens Académica de Coimbra en GD Tourizense. Éder is na André Ayew (Olympique Marseille), Kristoffer Nordfeldt (sc Heerenveen) en Franck Tabanou (AS Saint-Étienne) de vierde zomerse aanwinst van Swansea City. 

De 27-jarige Éder, die werd geboren in Guinea-Bissau, is blij met zijn overstap naar Engeland. "Ik ben blij dat ik een contract heb getekend bij Swansea City", vertelt Éder op de clubsite van Swansea City. "Het is een grote club en ik denk dat ik hier progressie kan maken als voetballer. Swansea is een stabiele club met grote ambities. Het afgelopen seizoen was voor mij een bevestiging. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van deze club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner