04.07.2015 13:33

Podolski tekent voor drie jaar bij Galatasaray

Lukas Podolski zet zijn voetbalcarrière voort bij Galatasaray. De Duitse international tekent zaterdag een contract, meldde de Turkse club van Wesley Sneijder. Met de transfer van de dertigjarige aanvaller is naar verluidt vier miljoen euro gemoeid.

Met het nieuwe contract is de periode van Podolski bij Arsenal definitief voorbij. De aanvaller kwam in 2012 over van 1. FC Köln en speelde in zijn eerste seizoen in de Premier League meteen 33 wedstrijden. Vervolgens droogden de speelminuten langzaam op voor de Duitser, met een verhuurperiode in de winterstop van het seizoen 2014/2015 als gevolg.

Podolski ging aan de slag bij Inter in de Serie A, kwam daar tot achttien wedstrijden in het shirt van de Italianen, maar maakte onvoldoende indruk voor een vast contract. Galatasaray ziet het echter wel zitten in de Duitser en bood hem een driejarig contract aan. De Turkse club werd afgelopen seizoen kampioen in Turkije en mag zich daardoor in de Champions League melden volgend seizoen. Bij Galatasaray treft Podolski onder andere Wesley Sneijder en oud-ploeggenoot Hamit Altintop, waar hij samen mee speelde bij Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner