18.07.2015 22:14

Lieder stapt transfervrij over naar FC Aarau

Mart Lieder (m.) houdt zijn lichaam tussen de bal en Dries Wuytens (r.), zodat Giovanni Korte (l.) het leder kan oppikken. (21-03-2015)
Mart Lieder (m.) houdt zijn lichaam tussen de bal en Dries Wuytens (r.), zodat Giovanni Korte (l.) het leder kan oppikken. (21-03-2015)

Mart Lieder vervolgt zijn voetbalcarrière in Zwitserland. FC Aarau, dat uitkomt op het tweede voetbalniveau van Zwitserland, maakte zaterdag de komst van de spits bekend. Lieder was transfervrij, nadat zijn contract bij FC Dordrecht afliep.

De in Purmerend geboren spits speelde in het verleden voor Vitesse en RKC Waalwijk, maar kwam in drie jaar profvoetbal tot slechts zestig officiële wedstrijden. Lieder kwam tot 56 wedstrijden in de Eredivisie en speelde daarnaast nog in het bekertoernooi en de play-offs van de Eredivisie. 

Lieder degradeerde vorig seizoen met FC Dordrecht en kwam tot 23 competitiewedstrijden. Bij RKC Waalwijk speelde Lieder in het seizoen 2012/2013 nog 29 wedstrijden op het hoogste voetbalniveau in Nederland. FC Aarau degradeerde vorig seizoen uit de Zwitserse Super League. De ploeg eindigde als laatste, wat directe degradatie betekent.

Met Lieder als extra, aanvallende kracht, hoopt de ploeg direct weer promotie af te dwingen. Het seizoen in Zwitserland is inmiddels begonnen en FC Aarau speelt aankomende maandag haar eerste competitiewedstrijd. Het is onzeker of Lieder dan al speelgerechtigd is, maar gezien zijn transfervrije status is dat heel goed mogelijk.

In de Challenge League komt Lieder Guy Ramos tegen, die de overstap maakte naar FC Wll 1900. In zijn eerste wedstrijd speelde de verdediger de volle negentig minuten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner