27.07.2015 20:40

Drogba volgende vedette die naar MLS gaat

De Ivoriaanse spits Didier Drogba gaat in de nadagen van zijn lange voetbalcarrière afbouwen in Noord-Amerika. De 37-jarige spits verbond zich maandag aan de Canadese club Impact de Montreal, die uitkomt in de Major League Soccer.

Drogba veroverde afgelopen seizoen met Chelsea de Engelse titel en de League Cup, maar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen vanwege een gebrek aan speeltijd. Bij de club uit Londen was de Ivoriaan geen basisspeler. Hij mocht in de Premier League slechts acht keer vanaf de eerste minuut beginnen. In totaal kwam hij op het hoogste niveau in Engeland nog wel tot 28 optredens, veelal dus als invaller.

Drogba vierde tussen 2004 en 2012 grote successen met Chelsea. Drogba nam bij de Engelse topclub afscheid met winst van de Champions League. Via de Chinese club Shanghai Shenhua en de Turkse topploeg Galatasaray keerde hij vorig jaar terug bij Chelsea. Voor zijn komst naar Engeland maakte de doelpuntenmachine zijn speelminuten in de Franse competitie. 

Op 37-jarige leeftijd kiest Dogba, tevens 79-voudig international van Ivoorkust, voor het avontuur en het ongetwijfeld lucratieve aanbod uit Noord-Amerika. De spits is niet de enige bekende voetballer die zijn carrière afbouwt in de Major League Soccer. In de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie komt hij onder anderen Andrea Pirlo, David Villa en Kaká tegen.  

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner