30.07.2015 22:05

SL Benfica rondt komst Ould-Chikh volledig af

FC Twente-spelers Bilal Ould-Chikh (l.) en Hidde ter Avest druipen af na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior. (08-02-2015)
FC Twente-spelers Bilal Ould-Chikh (l.) en Hidde ter Avest druipen af na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior. (08-02-2015)

Het was al even bekend, maar de handtekeningen zijn inmiddels gezet. Bilal Ould-Chikh verkast van FC Twente naar SL Benfica. De aanvaller ondertekende donderdagavond een vijfjarig contract bij de Portugese ploeg. Naar verluidt kost Ould-Chikh anderhalf miljoen euro.

De flankspeler kon zijn overstap naar het buitenland pas deze week afronden, aangezien hij afgelopen dinsdag zijn achttiende verjaardag vierde. Volgende week zal de Nederlander zich bij de selectie van SL Benfica voegen, in de hoop een basisplaats voor het komende seizoen af te dwingen.

Ould-Chikh stroomde afgelopen seizoen door vanuit de jeugdopleiding van FC Twente en kreeg een nieuw contract voorgeschoteld. Vanwege de financiële problemen had de ploeg echter geen onderhandelingsruimte, wat Ould-Chikh wel verwachtte. Hij legde een aanbieding van de club naast zich neer, waardoor de Tukkers wel moesten verkopen.

Het oude contract van Ould-Chikh liep namelijk volgend jaar af, waardoor de kans op een transfervrij vertrek ook aanwezig was. De rechtsbuiten kwam tot een kleine veertig wedstrijden in Nederland, waarvan één in Europa en zestien in de Eredivisie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner