31.07.2015 19:24

Update: Lambert vertrekt definitief naar WBA

Rickie Lambert, momenteel nog onder contract bij Liverpool, staat volgens het Britse Sky Sports op het punt om een contract te tekenen bij West Bromwich Albion. De spits zou vrijdag medisch gekeurd worden.

Als hij de medische keuring vrijdag goed doorstaat, tekent Lambert volgens Sky nog dezelfde dag een contract bij de club uit West Bromwich. Die ploeg eindigde het afgelopen seizoen als dertiende in de Premier League. Liverpool trok deze zomer al aanvallers Christian Benteke, Danny Ings and Roberto Firminho aan en dus schatte Lambert de kans op speelminuten klein in.

Lambert kwam vorig jaar naar Liverpool, maar daar werd zijn verblijf nooit een succes. In de Premier League kwam hij tot 25 wedstrijden, veelal als invaller, waarin hij slechts tweemaal scoorde. In het verleden kwam de spits, die elf interlands voor Engeland speelde, onder meer uit voor Southampton en Bristol Rovers. 

Update: 31-07-2015: 19.25

Rickie Lambert vertrekt na één seizoen alweer bij Liverpool. De 33-jarige spits tekende een tweejarig contract bij West Bromwich Albion, dat maakte die club vrijdag bekend. Liverpool haalde Lambert, die bij de Reds ook de jeugdopleiding doorliep, vorig jaar binnen om de naar FC Barcelona vertrokken topscorer Luis Suárez te doen vergeten. Daar slaagde de Engelse international met slechts twee doelpunten in de Premier League totaal niet in.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner