06.08.2015 16:32

Update: Turken hebben goalie Esteban binnen

Denni Avdić (l.) doet een uiterste inspanning om Esteban te verschalken tijdens AZ - Heracles Almelo. (01-02-2015).
Denni Avdić (l.) doet een uiterste inspanning om Esteban te verschalken tijdens AZ - Heracles Almelo. (01-02-2015).

Esteban lijkt zijn carrière voort te zetten in de SüperLig. De doelman van AZ, die afgelopen seizoen transfervrij vertrok bij de club uit Alkmaar, kan een contract tekenen bij Trabzonspor, De club eindigde vorig seizoen als vijfde in de competitie.

Dit betekent dat Trabzonspor Europees voetbal kan spelen, maar dan moeten er wel twee tweeluiken worden overleefd in de voorronde van de Europa League. De begon echter slecht, door met zich te blameren op bezoek in Macedonië bij FK Rabotnički. De club won met 1-0 in eigen huis, waardoor Trabzonspor nog vol aan de bak moet om de play-offs te halen.

Esteban stond vijf seizoenen onder contract bij AZ, dat hem overnam vanuit Costa Rica. De goalie kwam tot een kleine tweehonderd wedstrijden voor de Eredivisionist, waarvan 31 in Europees verband. Volgens De Telegraaf kan de Costa Ricaan voor meerdere jaren tekenen in Turkije, waar ze te maken hebben met een keepersprobleem. Het botert niet meer met Onur Kıvrak, de vaste keeper van Trabzonspor, waardoor de onervaren Uğurcan Çakir, slechts negentien jaar oud, op doel stond in Europa.

Update: 06-08-2015 16:32:

Esteban Alvarado heeft zijn transfer te pakken. De goalie was sinds deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij AZ afliep. Trabzonspor heeft de Costa Ricaan weten te binden en bood hem een tweejarig contract aan.

Via de social media maken de Turken bekend dat Esteban transfervrij is overgenomen. De club speelt donderdagavond een belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Europa League, waarin FK Rabotnički de tegenstander is. Trabzonspor verslikte zich in de heenwedstrijd in de ploeg (0-1), waardoor een prestatie in eigen huis nodig is om nog een kans te maken op een Europees avontuur in de groepsfase van de Europa League. Esteban is nog niet speelgerechtigd voor dit duel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner