05.08.2015 10:17

Afellay en Van Ginkel begroeten Madrileen

Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel krijgen er een nieuwe concurrent bij. Stoke City heeft de jonge middenvelder Moli opgepikt bij Real Madrid, zo liet de Britse club woensdag weten. De Spanjaard heeft een driejarig contract getekend bij de ploeg van manager Mark Hughes (foto).

De negentienjarige Moli is afkomstig uit de jeugdopleiding van Madrid. De geboren Madrileen wordt in Spanje gezien als een groot talent. Voor de A-junioren van Real Madrid was hij afgelopen seizoen in zes wedstrijden twee keer trefzeker in de UEFA Youth League, de Champions League-editie voor junioren. Vooralsnog zal Moli bij Stoke uitkomen in het elftal onder-21.

De Nederlands getinte Britse club, waar ook Erik Pieters speelt, haalde Afellay en Van Ginkel afgelopen zomer bij de selectie. Beiden spelen op het middenveld, waar ook Molina zich thuis voelt. Stoke City is sowieso behoorlijk actief geweest op de transfermarkt. Glen Johnson werd overgenomen van Liverpool, jeugdspeler Mohamed El Ouriachi kwam over van FC Barcelona en Shay Given van Aston Villa.

Bekijk hier het transferoverzicht van Stoke City

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner