05.08.2015 16:12

SC Cambuur heeft gewenste aanvaller binnen

ADO Den Haag-aanvaller Xander Houtkoop viert zijn doelpunt tijdens het oefenduel met SVV Scheveningen met de supporters. (08-07-2015)
ADO Den Haag-aanvaller Xander Houtkoop viert zijn doelpunt tijdens het oefenduel met SVV Scheveningen met de supporters. (08-07-2015)

Xander Houtkoop speelt aankomend seizoen voor SC Cambuur. De vleugelaanvaller komt over van ADO Den Haag en tekent een contract voor drie seizoenen in Friesland. De overgang van Houtkoop zal Cambuur-trainer Henk de Jong in ieder geval tevreden stemmen.

Houtkoop is zelf ook blij met zijn overgang naar Cambuur. "Cambuur is een echte volksclub met ambitie die prima bij mij past", vertelt de vleugelaanvaller op de clubsite van de Leeuwarders. "Ze spelen de laatste jaren goed voetbal, en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen."

"Een klassieke buitenspeler met veel dreiging", aldus technisch directeur Henry van der Vegt over Houtkoop. "Hij is precies het type speler waar we naar op zoek waren. Met zijn snelheid, diepgang en dreiging hebben we nu op de linkerkant meer mogelijkheden. We zijn daarnaast heel blij dat hij ondanks interesse van andere clubs voor ons heeft gekozen."

Houtkoop verruilde een jaar geleden Go Ahead Eagles voor ADO Den Haag. De vleugelaanvaller werd echter geen succes in Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner