06.08.2015 10:33

Heerenveen versterkt zich met Sloveens talent

Luka Zahovič baalt na het missen van een kans tijdens het Champions League-duel tussen NK Maribor en Chelsea. (05-11-2014)
Luka Zahovič baalt na het missen van een kans tijdens het Champions League-duel tussen NK Maribor en Chelsea. (05-11-2014)

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Luka Zahovič. De negentienjarige Sloveense aanvaller komt over van NK Maribor. Zahovič wordt in zijn vaderland gezien als een toptalent.

NK Maribor laat donderdag via de officiële kanalen weten dat Zahovič een contract voor drie seizoenen bij sc Heerenveen heeft getekend. Daarnaast hebben de Friezen nog een optie in de verbintenis laten opnemen voor twee extra seizoenen. Zahovič is de zoon van Zlatko Zahovič. De Sloveense middenvelder stond in het verleden onder contract bij onder meer Valencia, FC Porto en Benfica. SC Heerenveen ziet in diens zoon de gewenste versterking voor de spitspositie.

De Friezen waren na het vertrek van Mark Uth naar Hoffenheim druk bezig om een nieuwe aanvalsleider aan te trekken. Zahovič moet bij Heerenveen de concurrentiestrijd aangaan met de boomlange Henk Veerman. De spits werd tijdens de winterstop overgenomen van FC Volendam. Daarnaast is rechtsbuiten Luciano Slagveer ook een optie voor de spitspositie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner