11.08.2015 10:45

Update: PEC heeft opvolger Drost binnen

Abdelmalek el Hasnaoui maakt speelminuten tijdens het competitieduel FC Eindhoven - Jong Ajax. (31-10-2014)
Abdelmalek el Hasnaoui maakt speelminuten tijdens het competitieduel FC Eindhoven - Jong Ajax. (31-10-2014)

PEC Zwolle staat op het punt om zich te versterken met Abdelmalek el Hasnaoui. De middenvelder komt transfervrij over van Ajax, waar hij voornamelijk uitkomt voor het beloftenelftal van de Amsterdammers.

Volgens RTV Oost gaat de middenvelder op amateurbasis aan de slag bij de Zwollenaren. PEC Zwolle-trainer Ron Jans wilde graag een middenvelder aan zijn selectie toevoegen na het vertrek van Jesper Drost. Laatstgenoemde verruilde onlangs PEC Zwolle voor FC Groningen. PEC Zwolle kan voorlopig ook geen beroep doen op Mustafa Saymak. De middenvelder raakte onlangs zwaar geblesseerd.

Mogelijk kan Jans, die ook nog niet kan beschikken over Ryan Thomas, woensdag al gebruik maken van El Hasnaoui. De Zwollenaren openen dan het seizoen in een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. El Hasnaoui debuteerde nog niet namens de hoofdmacht van Ajax. Hij speelde wel al 33 wedstrijden in de Jupiler League voor Jong Ajax. "We hebben de intentie om zijn komst maandag af te ronden", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover FOX Sports.

Update: 11-08-2015 10:45:

El Hasnaoui gaat definitief aan de slag bij PEC Zwolle. De 21-jarige El Hasnaoui komt transfervrij over van Jong Ajax. De middenvelder tekende dinsdagochtend een contract voor één seizoen bij de Zwollenaren. PEC Zwolle heeft bovendien een optie in het contract opgenomen om de verbintenis van El Hasnaoui met één seizoen te verlengen. 

"Met de komst van Abdelmalek verbreden we onze mogelijkheden op het middenveld", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite van de Zwollenaren. "We volgen hem al een langere periode. El Hasnaoui is een dynamische middenvelder, met veel diepgang in zijn spel. Ik vind het een middenvelder die prima past, bij de manier zoals PEC Zwolle voetbalt. Het doet me dan ook goed, hem aan onze selectie toe te voegen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner