19.08.2015 16:04

Update: NEC laat Ars definitief vertrekken

Mark-Jan Fledderus (l.) is Sjoerd Ars (r.) te snel af tijdens het competitieduel Heraces Almelo - NEC Nijmegen. (16-08-2015)
Mark-Jan Fledderus (l.) is Sjoerd Ars (r.) te snel af tijdens het competitieduel Heraces Almelo - NEC Nijmegen. (16-08-2015)

Het vertrek van Sjoerd Ars bij NEC Nijmegen hing al in de lucht, maar de spits heeft nu zelf zijn vertrek aangekondigd. Ars verkast naar NAC Breda in de Jupiler League.

"In korte tijd kan er veel gebeuren", aldus Ars op de officiële site van de Jupiler League. Een week geleden leek de toekomst van Ars bij NEC te liggen. "Ik wil niet in details treden of met modder gooien. Maar dit heeft inderdaad onder andere te maken met de tactische ideeën bij NEC. Ik ben een type spits dat het beste past bij een aanvallende ploeg, die veel ballen krijgt."

"Met meerdere partijen hebben we besloten dat dit het beste zou zijn", vervolgt Ars zijn verhaal. "Ik had zin in een seizoen in de Eredivisie, maar kijk nu uit naar een fantastisch jaar met NAC Breda waar ik veel plezier kan hebben en ik vanuit mijn kwaliteit kan spelen."

NAC en NEC moeten de overgang van Ars nog wel officieel bevestigen, maar niets lijkt de transfer van Ars nog in de weg te staan.

Update: 19-08-2015 16:04:

NEC heeft de overgang van Ars naar NAC wereldkundig gemaakt. De aanvaller tekent in Breda een contract voor twee seizoenen. "Sjoerd heeft met zijn ervaring en goals een belangrijk aandeel gehad in ons kampioenschap. Hij is in deze fase van grote waarde geweest zowel als speler als persoonlijkheid", reageert algemeen directeur Bart van Ingen op de clubsite van de Nijmegenaren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner