29.08.2015 10:59

Manu voor drie jaar naar de Championship

Feyenoord heeft Elvis Manu verkocht aan Brighton & Hove Albion, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. De aanvaller tekende zaterdagochtend een driejarig contract bij de club van Danny Holla en Niki Mäenpää.

Een vertrek van Manu leek al langer aan de orde, zeker nadat interesse vanuit Engeland concreet werd. Naar verluidt is er een bedrag van twee miljoen euro betaald voor Manu, die niet meer in de plannen van Feyenoord voorkwam na de komst van diverse, aanvallende versterkingen. 

"We zijn erg blij dat we een nieuwe, aanvallende optie hebben gekocht. Wat Elvis ons kan brengen, is een andere aanvallende stijl, maar het is ook een speler die op beide flanken heeft gespeeld", vertelt manager Chris Hughton op de clubwebsite van de Engelse ploeg.

"Op 22-jarige leeftijd heeft hij de perfecte leeftijd om zich te ontwikkelen. Hij heeft een erg goede achtergrond omdat hij de hele jeugdopleiding van Feyenoord heeft doorlopen en in de jeugdelftallen van Oranje heeft gespeeld."

Manu kwam in zijn carrière tot tachtig wedstrijden, waarvan elf in Europese competities. Hij wist in 47 Eredivisie-wedstrijden dertien keer te scoren en stond in zijn carrière onder contract bij Feyenoord, Excelsior en SC Cambuur.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner