31.08.2015 20:48

Update: Helmond Sport huurt derde speler

FC Utrecht laat twee verdedigers op huurbasis vertrekken. Gévero Markiet en Yanniek Cortie maken het seizoen af bij Helmond Sport.

"Yannick en Gévero hebben baat bij het spelen van wedstrijden. De kans op speelminuten in het eerste elftal was voor die jongens in Utrecht een stuk kleiner dan in Helmond. In de Jupiler League kunnen zij ervaring opdoen op een goed niveau. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling", zegt trainer Erik ten Hag op de clubwebsite van de Utrechters.

Markiet (24) staat al sinds de zomer van 2010 onder contract bij FC Utrecht, maar groeide nooit uit tot een vaste waarde in de hoofdmacht van de Utrechters. Desondanks begon hij de afgelopen twee seizoenen 39 keer als basisspeler in de Eredivisie. Markiet werd ook regelmatig gebruikt als pinchhitter.

Cortie (22) begon zijn carrière ook bij FC Utrecht, maar deed nog maar in negen officiële duels mee voor de Domstedelingen. Dit seizoen kwam hij tweemaal als invaller tegen het veld, tegen Feyenoord en ADO Den Haag.

Update: 31-08-2015 20:48:

Helmond Sport heeft op de laatste transferdag van de zomerse transferperiode drie huurlingen vastgelegd. Waar eerder op de maandag al Yannick Cortie en Gévero Markiet werden gehuurd, komt Carlo de Reuver de Jupiler League-club ook op huurbasis versterken.

De Reuver lijkt betrokken bij een deal tussen Helmond Sport en Excelsior, aangezien Stanley Elbers maandagmiddag zijn overstap naar de Rotterdamse formatie afrondde. De Reuver werd vorig seizoen een cultheld in Kralingen, door als invaller keer op keer beslissend te zijn voor Excelsior. 

Hij scoorde vorig seizoen drie keer in negen Eredivisie-wedstrijden. In totaal kwam De Reuver tot 21 duels in het betaalde voetbal, waarin hij vier keer het net wist te vinden. Bij Excelsior loopt het contract van de spits medio 2017 af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner