31.08.2015 20:34

Manchester City gaf al 205 miljoen euro uit

De financiële middelen van Manchester City lijken oneindig te zijn. De huidige koploper van de Premier League gaf deze transferzomer al meer dan het duizelingwekkende bedrag van tweehonderd miljoen euro uit aan transfers.

Dit rekende Michel Abbink van NUsport uit. De Engelse club legde twee keer een fors bedrag neer om een speler aan te trekken. Voordat het seizoen begon kwam Raheem Sterling al voor een slordige zestig miljoen euro over van Liverpool, terwijl op maandag Kevin De Bruyne werd aangetrokken voor een bedrag dat naar verluidt kan oplopen tot tachtig miljoen euro. Daarnaast schokte City de voetbalwereld door een maand geleden een achttienjarige speler van Fulham over te nemen voor een bedrag van rond de tien miljoen euro.

De koopwoede van Manchester City is opmerkelijk, aangezien de ploeg in de voorgaande seizoenen al te maken kreeg met de regelgeving rondom Financial Fair Play. Dit initiatief van de UEFA straft ploegen die meer geld uitgeven dan dat er via de omzet wordt bereikt. De Engelse club kreeg al een boete van twintig miljoen euro, maar hoefde die niet te betalen als er binnen een paar jaar weer wordt voldaan aan de financiële regels van de Europese voetbalbond.

Een extra sanctie die bij de boete komt, is dat City bij het herhaaldelijk overtreden van de regels, minder spelers mag inschrijven voor Europese competities. Qua uitgaande transfers heeft City nog niet veel opgeharkt, aangezien spelers als Edin Džeko en Stevan Jovetić werden verhuurd aan respectievelijk AS Roma en Inter. Om de uitgaven van Manchester City in de afgelopen transferperiode in een perspectief te zetten kwam Michel Abbink met een opvallende statistiek. City gaf in de afgelopen maanden meer uit aan transfers dan Feyenoord in het volledige, 107-jarige, bestaan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner