31.08.2015 21:20

PEC Zwolle meldt de komst van huurling Bouy

Ruim drie jaar na zijn vertrek uit Nederland kan Ouasim Bouy alsnog zijn debuut maken in de Eredivisie. De middenvelder vertrok op jonge leeftijd uit de jeugdopleiding bij Ajax, maar keert als huurling terug. PEC Zwolle neemt hem tijdelijk over van Juventus.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden met de aanwinst. "Ouasim is een talentvolle speler, die niet voor niets onder contract staat bij Juventus. Ron Jans en ik hebben hem woensdag nog aan het werk gezien in een vriendschappelijk duel. In deze wedstrijd maakte hij tevens een goede indruk", laat de beleidsbepaler weten op de clubwebsite van PEC Zwolle.

Bouy komt in Italië nog niet aan de bak bij de huidige landskampioen van de Serie A en wordt daarom al meerdere seizoenen achter elkaar verhuurd. Panathinaikos was zijn laatste werkgever, maar de middenvelder stond ook onder contract bij Hamburger SV en Brescia Calcio. Voor PEC Zwolle is het vastleggen van Bouy aantrekken, aangezien de spoeling op het middenveld van de club dun was.

"Het is mooi dat we na het vertrek van Ben Rienstra snel hebben kunnen schakelen. We zijn content dat Ouasim komend seizoen in het IJsseldelta stadion te bewonderen is", aldus een blije Nijkamp, die Rienstra verkocht aan AZ en daarvoor Mustafa Saymak zag wegvallen met een zware blessure.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner