02.09.2015 11:05

Ex-goaltjesdief van ManUtd heeft nieuwe club

De Bulgaarse voetballer Dimitar Berbatov vervolgt zijn carrière in Griekenland. De spits verliet AS Monaco transfervrij en tekende een eenjarig contract bij PAOK Saloniki, meldde de club woensdag.

De 34-jarige Berbatov beleefde zijn beste dagen in het shirt van Manchester United tussen 2008 en 2012. In die periode speelde de Bulgaar in Manchester 149 officiële wedstrijden voor United. Daarin pikte hij verscheidene doelpunten mee. In totaal was Berbatov 57 keer trefzeker voor Manchester United. Voordat de spits bij Manchester United terecht kwam stond hij onder contract bij Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen en CSKA Sofia. Na zijn vertrek bij Manchester United kwam Berbatov uit voor Fulham en AS Monaco.

Bij het nationale elftal van Bulgarije is Berbatov met zijn doelpunten altijd van grote waarde geweest. Hij maakte 48 goals in 78 interlands. Met zijn vaderland was Berbatov een keer actief op een eindtoernooi, dat was in 2004 tijdens het EK in Portugal. Dat toernooi eindigde al in de groepsfase, zonder doelpunten van Berbatov.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner