09.12.2015 13:59

Pluim gaat spelen bij kampioen van Vietnam

Wiljan Pluim meldt zich voor het eerst bij Willem II. Hij heeft zojuist een contract getekend bij de club en komt over van Roda JC. (04-02-2015)
Wiljan Pluim meldt zich voor het eerst bij Willem II. Hij heeft zojuist een contract getekend bij de club en komt over van Roda JC. (04-02-2015)

Wiljan Pluim heeft vier maanden nadat hij vertrok bij Willem II een bijzondere transfer gemaakt. De Nederlandse middenvelder, met 131 optredens in de Eredivisie achter zijn naam, vertrekt naar het Vietnamese Binh Dương FC, de kampioen van het land. De 26-jarige voetballer zag een stage beloond worden met een contract voor één jaar. In Vietnam loopt het seizoen per jaargang.

Voetbal International sprak met Pluim, die in Vietnam aan zijn eerste avontuur in het buitenland begint. "Ik kom hier niet om vakantie te vieren, ik heb de ambitie om in Azië een mooie carrière te krijgen", is Pluim heel stellig. De oud-speler van Vitesse, Roda JC, PEC Zwolle en Willem II was niet meer tevreden in Nederland en liep eerder stage bij SønderjyskE, waar ook Kees Luijckx onder contract staat. "Ik wilde een nieuwe start maken, want mijn laatste jaren in Nederland zijn niet zo gelopen als ik had gehoopt", legt Pluim zijn stap naar het buitenland uit.

"Hier in Azië is het voetbal, maar eigenlijk alles, groeiende. Ik denk dat ik bij een mooie club terecht ben gekomen. Komend seizoen spelen we in de Aziatische Champions League. Dat lijkt me een mooie ervaring. Het niveau is wel wat lager dan in Nederland, maar ik zal zelf moeten ondervinden hoe het me bevalt. Ik wil in ieder geval hier in Azië mijn carrière afsluiten en ik denk dat er nog genoeg mooie landen om Vietnam heen liggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner