09.01.2016 12:12

Roda JC versterkt aanval met oud-Ajacied

Poepon viert zijn doelpunt namens NAC Breda.
Poepon viert zijn doelpunt namens NAC Breda.

Rydell Poepon vertrekt per direct naar Roda JC. De aanvaller komt transfervrij richting Kerkrade, aangezien hij zijn contract bij FK Qarabağ liet ontbinden. Poepon tekent een contract tot aan het einde van het huidige seizoen, met een optie voor nog een jaar. Dit heeft de club laten weten via de officiële kanalen. Poepon zal volgens de Limburgers komende dinsdag aansluiten bij de selectie.

Technisch Directeur Ton Caanen is blij met de komst van de aanvaller. "Poepon is een sluwe spits die bekend is met het spelen in de Eredivisie. Hij heeft overal bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wij zijn tevreden dat we snel de spitspositie hebben opgevuld." Poepon scoorde in ruim tweehonderd Eredivisie-wedstrijden zestig keer.

De 28-jarige Nederlander doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij ook voor debuteerde op professioneel niveau. Verder speelde hij voor Willem II, Sparta, De Graafschap, ADO Den Haag en NAC Breda in Nederland, alvorens hij naar het Franse FC Valenciennes vertrok. Hierna volgde een kort avontuur bij FK Qarabağ in Azerbeidzjan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner