11.01.2016 14:45

Cambuur gaat zich versterken met Hiariej

Tom Hiariej laat zich zien tijdens een training van FC Groningen. (09-12-2015)
Tom Hiariej laat zich zien tijdens een training van FC Groningen. (09-12-2015)

SC Cambuur staat op het punt om zich te versterken met Tom Hiariej. De middenvelder annex verdediger komt over van FC Groningen.

Hiariej speelt al zijn gehele carrière, op een half jaar op huurbasis bij FC Emmen na, voor FC Groningen, maar er lijkt een (tijdelijk) einde te komen aan die periode. SC Cambuur-voorzitter Ype Smid maakt via zijn officiële Twitter account bekend dat Hiariej onderweg is naar SC Cambuur. De 27-jarige Hiariej komt dit seizoen amper aan spelen toe onder FC Groningen-trainer Erwin van de Looi, waardoor een transfer aannemelijk lijkt.

Hiariej stond tijdens de eerste vier competitiewedstrijden van dit seizoen nog in de basis, maar verdween daarna uit het basiselftal. Hiariej speelde sindsdien geen minuut meer in het shirt van FC Groningen, enkel tijdens het bekerduel met FC Twente (2-1 overwinning) liet Van de Looi Hiariej nog opdraven. De verdedigende middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, speelde inmiddels bijna tweehonderd officiële duels in het betaalde voetbal.

Hiariej heeft bij FC Groningen nog een contract tot medio 2017.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner