14.01.2016 13:50

Update: Twente bevestigt vertrek van Olaitan

Joël Veltman (l.) doet een uiterste poging om een voorzet van Michael Olaitan te blokken tijdens FC Twente - Ajax. (12-09-2015)
Joël Veltman (l.) doet een uiterste poging om een voorzet van Michael Olaitan te blokken tijdens FC Twente - Ajax. (12-09-2015)

Michael Olaitan staat op het punt om FC Twente te verlaten. De Nigeriaanse aanvaller wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van het Griekse Olympiakos, maar Olaitan heeft niet weten te overtuigen in het shirt van FC Twente.

Volgens Tubantia kiest Olaitan daarom eieren voor zijn geld. De 23-jarige spits zou eigenlijk tot het einde van het seizoen bij FC Twente blijven, maar volgens het Twentse medium zal Olaitan het seizoen op huurbasis afmaken bij het Belgische KV Kortrijk. De aanvaller verscheen donderdagochtend niet op de training bij FC Twente, waardoor het goed mogelijk is dat de transfer op korte termijn zal worden afgerond.

Olaitan werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar Enschede gehaald, maar de aanvaller wist die verwachtingen nimmer waar te maken. De Nigeriaan speelde zestien officiële duels in het shirt van FC Twente, maar wist daarin niet te scoren namens de Tukkers. 

FC Twente hervat aankomend weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Update 14 januari 2016, 13:50:02 - FC Twente bevestigt vertrek van Olaitan

Michael Olaitan heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente gespeeld. De nummer zeventien van de Eredivisie bevestigt donderdagmiddag de geruchten die eerder op de dag in de media opdoken: de Nigeriaan verlaat de Tukkers.

"In de huurovereenkomst met Olympiakos Piraeus was opgenomen dat Micheal voor half januari kon terugkeren bij zijn oude club. De samenwerking tussen Micheal Olaitan en FC Twente is niet geworden waar beide partijen aan het begin van dit seizoen op gehoopt hadden. Daarom is dit de beste optie", zegt technisch manager Ted van Leeuwen op de clubwebsite.

De kans is groot dat Olympiakos de 23-jarige spits meteen weer gaat verhuren. KV Kortrijk lijkt de nieuwe tijdelijke werkgever van Olaitan te worden. De nummer elf van de Belgische Eerste Klasse maakt in de eerste seizoenshelft slechts 21 doelpunten en is op zoek naar een aanvallende versterking.

Of Olaitan de aangewezen persoon is om bij Kortrijk voor de doelpunten te zorgen, is dubieus. De Nigeriaan stelde dit seizoen hevig teleur in Enschede en wist in zestien wedstrijden geen enkele keer te scoren. Zo lang FC Twente geen vervanger voor Olaitan aantrekt, is Jari Oosterwijk waarschijnlijk weer de eerste spits in Enschede.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner