18.01.2016 11:36

37-jarige Mutu gaat toch door in voetballerij

Op 37-jarige leeftijd heeft Adrian Mutu een bijzondere stap gemaakt. De oud-spits van onder andere Inter, Chelsea en Juventus keert terug naar zijn thuisland om zodoende een kans te maken op een selectie voor het Europees Kampioenschap. ASA Târgu Mureş bood hem een contract tot aan het einde van het seizoen aan.

Roemenië plaatste zich vorig jaar voor het EK in Frankrijk en werd op het eindtoernooi gekoppeld aan het gastland, Albanië en Zwitserland. Mutu, die op 26 maart 2013 tegen uitgerekend het Nederlands elftal zijn laatste interland speelde, hoopt stiekem dat hij ook zijn interlandcarrière een nieuw leven in kan blazen.

Mutu speelde in zijn carrière voor meerdere topclubs, waaronder Chelsea. In Londen wordt de Roemeen echter niet herinnerd door zijn doelpunten. Mutu werd tijdens zijn periode bij de Engelse topploeg betrapt op het gebruik van cocaïne, wat de spits op een schorsing van zeven maanden kwam te staan. Daarnaast ontsloeg Chelsea de speler direct. Na zijn ontslag moest Mutu ook zeventien miljoen euro betalen aan de Engelse club, aangezien hij contractbreuk pleegde door het cocaïnegebruik.

Na het voorval ging Mutu vrolijk aan de slag bij ploegen als Juventus en ACF Fiorentina, waar hij liet zien zijn scoringsdrift niet kwijtgeraakt te zijn. Vorig jaar speelde Mutu nog voor Pune City in India, waar hij tot tien competitiewedstrijden kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner