26.01.2016 19:35

Van Damme verlaat Standard voor LA Galaxy

Jellle Van Damme (r.) zoekt Anice Badri op in het competitieduel tussen Standard Luik en Royal Mouscron-Péruwelz. (15-08-2015)
Jellle Van Damme (r.) zoekt Anice Badri op in het competitieduel tussen Standard Luik en Royal Mouscron-Péruwelz. (15-08-2015)

Jelle Van Damme verlaat na een kleine achttien jaar het profvoetbal in Europa om in Amerika aan de slag te gaan. De linksback, oud-speler van Ajax, verlaat Standard Luik voor een avontuur bij Los Angeles Galaxy in de Major League Soccer.

Van Damme begon zijn carrière in België bij Sporting Lokeren, maar kwam via Germinal Beerschot al snel bij Ajax terecht. De Amsterdammers hadden in die periode een samenwerkingsverband met de Belgische formatie, maar een doorslaand succes werd het avontuur van Van Damme in Nederland niet.

Na twee jaar en achttien competitiewedstrijden koos hij in 2004 voor Southampton, waar de verdediger ook niet wist te slagen. Pas in 2006, toen hij met RSC Anderlecht terugkeerde in de Eerste Klasse, kwamen de kwaliteiten van de Belg naar boven. In totaal speelde hij ruim 250 wedstrijden in België, terwijl hij ook uitgroeide tot international.

De details rondom de deal tussen Standard Luik en LA Galaxy zijn niet bekend gemaakt. Het seizoen in Amerika loopt tot november, waardoor Van Damme op precies het juiste moment aansluit bij zijn nieuwe werkgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner