31.01.2016 10:25

'Kevin van Veen gaat tekenen bij SC Cambuur'

Kevin van Veen vecht een duel uit met Pedro (#17) tijdens het FA Cup-duel Chelsea - Scunthorpe United. (10-01-2016)
Kevin van Veen vecht een duel uit met Pedro (#17) tijdens het FA Cup-duel Chelsea - Scunthorpe United. (10-01-2016)

SC Cambuur komt zondag mogelijk nog met aardig groot transfernieuws. De Friezen raakten deze winterperiode spits Bartholomew Ogbeche kwijt aan Willem II, maar hebben in Kevin van Veen al een vervanger gevonden.

Van Veen voetbalt momenteel voor Scunthorpe United in de League One, het derde voetbalniveau van Engeland. Hij komt uit de jeugdopleiding van Helmond Sport en kwam via de Topklasse en de Jupiler League terecht in Engeland. Van Veen speelde op amateurniveau voor JVC Cuijk, waar hij in contact kwam met Hans Kraay jr.

De oud-voetballer heeft altijd contact gehouden met Van Veen en legde tijdens het FOX Sports-programma De Tafel van Kees de primeur op tafel. "Hij zit in het vliegtuig naar Amsterdam en gaat tekenen bij SC Cambuur." Van Veen kwam tot veertig competitiewedstrijden, sinds hij in de winter van 2015 naar de League One trok. Daarvoor kende de spits een bijzonder goed seizoen bij FC Oss, met zestien doelpunten in twintig Jupiler League-wedstrijden.

De beladen derby tegen sc Heerenveen komt uiteraard nog te vroeg voor Van Veen, maar de spits is mogelijk wel inzetbaar als SC Cambuur het tegen FC Groningen opneemt. De spits heeft in Engeland nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner