02.02.2016 10:32

Twente zoekt nog naar oplossing voor Eghan

Shadrach Eghan (r.) snelt langs Giovanni Troupée (l.) tijdens het competitieduel FC Twente - FC Utrecht. (31-01-2016)
Shadrach Eghan (r.) snelt langs Giovanni Troupée (l.) tijdens het competitieduel FC Twente - FC Utrecht. (31-01-2016)

FC Twente is nog altijd bezig met een (tijdelijke) transfer van Shadrach Eghan. De club uit Enschede probeert de aanvallende middenvelder in Zweden of Noorwegen te stallen.

Eghan heeft in Enschede nog een contract tot medio 2017, maar de tewerkstellingsvergunning van de Ghanees loopt deze week af, als FC Twente een nieuwe vergunning voor hem wil aanvragen moet de club Eghan het wettelijk verplichte salaris voor niet EU-spelers van 396 duizend euro betalen. FC Twente kan dat op dit moment niet opbrengen, waardoor het Eghan tijdelijk wil verhuren. Maandag sloot in Nederland echter de transfermarkt, maar FC Twente hoopt Eghan te verhuren aan een club uit Zweden of Noorwegen.

Eghan speelde regelmatig in Enschede, maar na de komst van Hakim Ziyech verdween Eghan naar de bank. "Ziyech is de beste speler van Nederland dus dat is geen schande", vertelt de zaakwaarnemer van Eghan, Jan Streuer, aan Voetbal International. "Maar Eghan heeft een leeftijd bereikt waarop hij veel wedstrijden moet gaan spelen. We werken aan een oplossing." In Zweden en Noorwegen sluit de transfermarkt op 31 maart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner