11.02.2016 21:47

Telstar haalt Deekman terug naar Nederland

Donovan Deekman loopt geconcentreerd rond tijdens de promotie-wedstrijd tussen Sparta en NEC. (11-05-2014)
Donovan Deekman loopt geconcentreerd rond tijdens de promotie-wedstrijd tussen Sparta en NEC. (11-05-2014)

Donovan Deekman maakt per direct onderdeel uit van de selectie van SC Telstar. De oud-aanvaller van onder andere sc Heerenveen en Sparta komt als transfervrije speler over van Naft Tehran FC uit Iran. Deekman komt op amateurbasis naar Velsen.

De rechtsbuiten komt uit de jeugdopleiding van sc Heerenveen en debuteerde in het eerste elftal van de Friezen, maar het bleef bij slechts één Eredivisie-wedstrijd. In 2009 vertrok de aanvaller naar het Belgische Sporting Lokeren, waar hij tot ruim dertig wedstrijden in de Eerste Klasse kwam. Sparta haalde hem succesvol terug naar Nederland, maar in 2014 koos Deekman opnieuw voor een buitenlands avontuur, ditmaal in Roemenië.

Concordia Chiajna kon echter niet lang van de rechtsbuiten genieten, aangezien Naft Tehran de aanvaller wegplukte uit Europa. De 27-jarige Deekman is vanwege de overschrijvingsprocedure nog niet speelgerechtigd voor de volgende wedstrijd van SC Telstar, thuis tegen Jong Ajax. Tegen Fortuna Sittard kan Deekman mogelijk wel zijn debuut maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner