18.03.2016 21:32

Krančjar gaat voor nieuw avontuur in Amerika

Niko Krancjar probeert Jordy Clasie van balbezit af te houden tijdens de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Feyenoord. (31-07-2012)
Niko Krancjar probeert Jordy Clasie van balbezit af te houden tijdens de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Feyenoord. (31-07-2012)

Niko Krančjar heeft weer een club. Vrijdag werd bekend dat de Kroatische middenvelder in de Verenigde Staten bij de New York Cosmos gaat voetballen.

De 31-jarige middenvelder heeft getekend voor de duur van het lenteseizoen van de North American Soccer League, dat over twee weken van start gaat. De club uit de metropool is tevens de titelhouder in deze competitie. Cosmos-trainer Giovanni Savarese is blij met de versterking. "Niko is niet alleen een voetballer van wereldklasse, maar ook een geweldig mens. We vertrouwen erop dat hij ons middenveld van creativiteit gaat voorzien", verkondigt hij op de clubwebsite.

Krančjar speelde 84 interlands voor Kroatië en werd bekend toen hij in Engeland ging voetballen. Met Portsmouth won hij in 2008 de FA Cup. Door zijn sterke optredens in dat toernooi verdiende hij een transfer naar Tottenham Hotspur, waar hij zich nooit voor een langere periode in de basis kon werken. Via korte verblijven bij Dinamo Kiev en Queens Park Rangers is hij nu dus aan de andere kant van de Atlantische Oceaan beland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner