30.04.2016 09:10

Veteraan Greene keert terug op het oude nest

Serginho Greene (r.) krijgt te maken met PSV-jongeling Kenneth Paal tijdens de competitiewedstrijd FC Dordrecht - Jong PSV. (08-04-2016)
Serginho Greene (r.) krijgt te maken met PSV-jongeling Kenneth Paal tijdens de competitiewedstrijd FC Dordrecht - Jong PSV. (08-04-2016)

Ruim tien jaar nadat hij vertrok bij de club keert Serginho Greene terug bij RKC Waalwijk. De verdediger begon zijn carrière bij HFC Haarlem, maar verdiende bij RKC Waalwijk een mooie transfer naar Feyenoord. Greene tekent voor twee jaar in Waalwijk.

De rechtsback vertrok in 2005 naar Rotterdam, bleef daar vier jaar en voetbalde vervolgens nog één seizoen voor Vitesse. Daarna koos Greene voor het buitenland, waar hij voetbalde in Bulgarije, Servië, India en op Cyprus. Vooral bij Levski Sofia kende Greene een succesvolle periode, met onder andere voetbal in de Europa League en meer dan veertig gespeelde competitiewedstrijden.

In maart van dit jaar keerde Greene terug naar Nederland, waar hij als transfervrije speler een eenjarig contract tekende bij FC Dordrecht. De 33-jarige rechtsback bleek fit, speelde inmiddels acht wedstrijden in de Jupiler League en dwong daardoor een contract af bij zijn oud-werkgever. 

"Ik heb niet heel lang hoeven nadenken toen RKC Waalwijk zich meldde. Ik heb hier één van de mooiste periodes in mijn carrière beleefd en heb ook veel te danken aan deze mooie club. Er staat een goede organisatie en ook op sportief vlak heeft de club een duidelijke visie over hoe ze de weg verder omhoog in gaan slaan volgend seizoen. Ik kijk er naar uit om hier mijn steentje aan bij te dragen", stelt Greene op de clubwebsite van RKC Waalwijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner