30.04.2016 11:59

Heracles hoeft sterkhouders niet te verkopen

Joey Pelupessy, die een ongelukkige wedstrijd speelt, probeert Dabney dos Santos uit te spelen. (13-02-2016)
Joey Pelupessy, die een ongelukkige wedstrijd speelt, probeert Dabney dos Santos uit te spelen. (13-02-2016)

Heracles Almelo hoopt nog wat langer door te gaan met Wout Weghorst, Joey Pelupessy en Iliass Bel Hassani. Mochten de contractonderhandelingen spaak lopen, dan is het voor Heracles Almelo niet per se nodig om het trio van de hand te doen.

"We hebben de intentie uitgesproken dat we met ze verder willen, de gesprekken volgen nog", stelt directeur Nico-Jan Hoogma in gesprek met de Tubantia. Van de drie spelers lijken Weghorst en Bel Hassani het meest in de spotlights te staan. De spits leek vorig seizoen al op weg naar Cardiff City, terwijl Bel Hassani een stap naar de top van Nederland wel ziet zitten.

"Iliass heeft aangegeven dat hij Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en misschien Vitesse als een stap omhoog ziet. Daar gaan we het na het seizoen over hebben." Voor Heracles Almelo is een de financiële situatie inmiddels gekanteld, waardoor de ploeg niet meer afhankelijk is van uitgaande transfers. "Dat haalt de druk wat weg. Maar dat wil niet zeggen dat we in staat zijn om spelers die de sprong kunnen maken, tegen kunnen houden."

Heracles Almelo lichtte deze maand de opties in de contracten van Weghorst, Pelupessy en Bel Hassani. Hierdoor staan de drie spelers tot medio 2017 onder contract in Overijssel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner