05.05.2016 12:25

Sparta heeft eerste versterking binnen

Craig Goodwin (l.) vecht een duel uit met James Milner (r.) tijdens het oefenduel tussen Adelaide United en Liverpool.
Craig Goodwin (l.) vecht een duel uit met James Milner (r.) tijdens het oefenduel tussen Adelaide United en Liverpool.

Sparta Rotterdam heeft de eerste versterking voor aankomend seizoen binnen. De Rotterdammers hebben een akkoord bereikt met Craig Goodwin. De Australiër komt over van Adelaide United, dat zich onlangs wist te kronen tot kampioen van Australië.

De 24-jarige Goodwin tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaargang, mits hij maandag door de medische keuring geraakt. De Australiër heeft ruim honderd wedstrijden in de A-League achter zijn naam staan en speelde onder meer voor Newcastle United Jets en Melbourne Heart.

"We zullen Craig Goodwin voor twee seizoenen, met een optie op een extra seizoen, vastleggen bij Sparta Rotterdam", aldus Sparta-trainer Alex Pastoor op de clubsite van de Rotterdammers. "Craig is een multifunctionele speler die de gehele linkerkant kan bestrijken en ook aan de rechterkant in de aanval voor dreiging kan zorgen. Het is een prof die vol met ambitie zit en hongerig is om zich te ontwikkelen. Die mentaliteit past bij Sparta Rotterdam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner